Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona kaczka na Boże Narodzenie"
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 808
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 422
Szybka i prosta babka
Odsłon: 91
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 808
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 422
Szybka i prosta babka
Odsłon: 91
Składniki
Kaczkę umyj i osusz.
Sól, cukier oraz roztarty czosnek wymieszaj z sosem sojowym, czystą wódką oraz 2 łyżkami wody.
Natrzyj tuszkę przygotowaną marynatą. Jeśli nie wykorzystasz całego płynu, wlej go do naczynia, w którym będziesz marynować mięso. Wstaw kaczkę do lodówki na 2 dni.
Po tym czasie umieść ją w piekarniku rozgrzanym do 200°C i piecz około 3 godziny.
Wypieczony sos z kaczki połącz z winem, śmietaną, cynamonem i mąką. Podgrzej.
Gotową kaczkę polej sosem i serwuj np. z kapustą.Źródło: Telemax