Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczone ziemniaki"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 819
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 83
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9213
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 819
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 83
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9213
Składniki
Ziemniaki umyj, osusz, ponakłuwaj widelcem i owiń w folię aluminiową.
Piecz 45 minut w piekarniku rozgrzanym do w 200°C. Przestudź, przekrój wzdłuż i wydrąż środek.
Na łyżce oleju podsmaż poszatkowaną cebulę, pokrojonego w plasterki kabanosa i papryki w paskach.
Brokuł podziel na różyczki (kilka zostaw do dekoracji) i zblanszuj w osolonym wrzątku.
Posiekaj go i połącz z warzywami na patelni. Wymieszaj całość razem z łyżką koncentratu pomidorowego, solą i pieprzem.
Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 180°C. Nałóż farsz do wydrążonych ziemniaków i zapiekaj 15 minut.
Gotowe rozłóż na sałacie. Udekoruj gałązkami koperku, brokułem i pomidorkami.
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Super TV