Do góry

Desery Przepis na:

Pieczone ziemniaki z ziołowym dipem

Pieczone ziemniaki z ziołowym dipem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Pieczone ziemniaki z ziołowym dipem"

Składniki

  • 4 spore ziemniaki
  • 2 szkl. gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 15 dag twarogu
  • 4–6 rzodkiewek
  • po kilka gałązek koperku
  • natki pietruszki
  • estragonu mięty
  • bazylii i trybuli
  • 2 niewielkie dymki ze szczypiorkiem
  • sól
  • biały pieprz
  • trochę oleju do posmarowania folii aluminiowej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki wyszoruj, wytrzyj. Przygotuj 4 kawałki folii aluminiowej. Posmaruj je olejem. Ziemniaki zawiń w folię. Piecz około godziny w temperaturze 200°C.

  2. Jajka ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie. Wyjmij, wystudź, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę. Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Rzodkiewki oraz dymki oczyść, potnij na kawałeczki.

  3. Twaróg wymieszaj z jogurtem i rozdrobnionymi składnikami. Przypraw do smaku solą oraz białym pieprzem. Upieczone ziemniaki natnij na krzyż. Napełnij przygotowanym dipem.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń