Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczony schab z ostrym sosem"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 27
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 27
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Składniki
12 porcji • : 20 min • pieczenie: 90 min • 360 kcal/porcja • 5 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Mięso skrop oliwą i natrzyj solą. Ułóż je w naczyniu do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz 20 minut.
Zredukuj temperaturę do 180 st. C i piecz mięso jeszcze 70 minut (wierzch powinien być złocisty i chrupiący). Następnie przykryj i zostaw w wyłączonym piekarniku na 15 minut, aby doszło.
Obierz jabłka i pokrój na kawałki. Wymieszaj w rondlu wszystkie sosu jabłkowego. Zagotuj je, następnie zmniejsz ogień i gotuj 10 minut, aż jabłka się rozgotują. Jeśli zostają większe kawałki, rozgnieć je widelcem.
Podaj schab pokrojony w plasterki, a sos w miseczce obok.Źródło: Olivia