Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 508
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1366
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 508
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1366
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Składniki
Podgrzej miód z cukrem i przyprawami. Ostudź. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, dodaj miód z przyprawami, masło i jajko. Wyrób ciasto, uformuj kulę i odstaw na 30 minut do lodówki.
Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 1/2 centymetra i wykrawaj foremkami pierniczki. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ostygną, udekoruj lukrem.Źródło: Show