Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierniczki na choinkę"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35967
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 157
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 278
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 328
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35967
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 157
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 278
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 328
Składniki
Cukier skarmelizuj i dodaj 3 łyżki wody.
Do drugiego rondelka włóż margarynę, miód oraz przyprawy. Całość rozpuść.
Połącz mąkę z jajkiem, sodą, śmietaną, schłodzonym karmelem i masą z margaryny.
Ciasta wyrób, podsyp mąką i rozwałkuj. Wytnij foremką kształty i wstaw je na blaszce do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz ok. 10 minut.
Czas przygotowania: 60 min Ilość kalorii na 1 porcję: 80 Stopień trudności: łatweŹródło: Telemax