Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki przygotowałam z marmoladą z dodatkiem konfitury z płatków róży. Wyszły miękkie i aromatyczne, po prostu pyszne.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem waniliowym i ciepłym mlekiem, przykryć, pozostawić w ciepłym miejscu na 10 minut. Masło i miód rozpuścić, ostudzić, wymieszać z sodą.
Mąkę przesiać z kakao, wymieszać z przyprawą do pierników i cukrem pudrem. Połączyć z masą miodową, dodać jajko, rozczyn drożdżowy, śmietanę, zagnieść ciasto.
Następnie rozwałkować, foremką (do pierogów) wykrawać ciasteczka, włożyć porcję marmolady.
Przykryć ciastem i dokładnie zlepić.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 8-10 minut. Upieczone pierniczki ostudzić i udekorować.