Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z grzybami na Wigilię"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 307
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 307
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa
Grzyby namocz na noc, ugotuj. Drożdże utrzyj z cukrem, ciepłym mlekiem i 2 łyżkami mąki. Odstaw do wyrośnięcia. Wyrób z resztą mąki, 2 jajkami, płynnym masłem i szczyptą soli. Odstaw do wyrośnięcia.
Cebule i grzyby posiekaj, podduś na oleju. Przypraw. Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka. Ułóż farsz, zlep. Odstaw do wyrośnięcia.
Pierogi posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 20 minut w temp. 170°C.Źródło: Chwila dla Ciebie