Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kapustą i grzybami"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 124
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 124
Składniki
Do mąki wbij jajko, dodaj 1/2 szklanki wody, szczyptę soli i wyrób ciasto. Grzyby namocz na noc. Następnego dnia ugotuj je do miękkości, odcedź i pokrój na paski. Kapustę odciśnij i posiekaj, zalej wywarem z grzybów, przypraw i gotuj przez 30 minut.
Cebule podsmaż na oleju i dodaj kapustę. Przypraw i dodaj grzyby. Do farszu wrzuć posiekane jaja oraz orzechy. Ciasto rozwałkuj, wykrój kółka, wypełnij farszem i zlep. Ugotowane pierogi podaj polane gorącym masłem.Źródło: Na żywo