Do góry

Desery Przepis na:

Pierś indycza z warzywnym farszem

Pierś indycza z warzywnym farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Pierś indycza z warzywnym farszem"

Składniki

  • szklanka kaszy perłowej
  • filet indyczy (ok. 1
  • 7 kg)
  • mrożona włoszczyzna (200 g)
  • po 100 g rodzynek
  • suszonych śliwek i moreli
  • 4 łyżki oleju
  • jajko
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotuj kaszę. Włoszczyznę podduś na 2 łyżkach oleju. Przestudź, wymieszaj z posiekanymi owocami, kaszą, jajkiem.

  2. Mięso przetnij na duży płat. Obficie posyp solą i pieprzem. Rozsmaruj farsz, zwiń roladę. Posmaruj resztą oleju, włóż do brytfanki. Piecz 60-70 minut w 200 st. C. Podziel na porcje.

  3. RADA: Natrzyj mięso czosnkiem, będzie bardziej kruche.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń