Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pietruszkowa sałatka"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 52
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 52
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Składniki
Groszek gotuj w osolonym wrzątku 2-3 minuty. Odlej, zahartuj i odsącz. 6 pomidorów pokrój w kostkę, a szczypiorek od dymki w kawałki (cebulki odłóż).
Papryki oczyść i pokrój w kostkę ok. 1,5 cm. Natkę opłucz i osusz. Kilka gałązek odłóż do dekoracji, a pozostałą drobno posiekaj. Sok z jednej cytryny wymieszaj z odrobiną soli, pieprzu i 5 łyżkami oleju.
Do tak przygotowanej marynaty włóż pokrojone pomidory, papryki, groszek i szczypiorek. Dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godz.
pomidory zetrzyj na tarce. Cebule i czosnek drobno posiekaj, podsmaż je na rozgrzanym oleju, dodaj starte pomidory, przecier i tymianek.
Podsmaż krótko i dodaj pozostały sok z cytryny. Wymieszaj kuskus z wszystkimi składnikami i udekoruj natką.
Czas przygotowania: 65 minut 320 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień