Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantne szaszłyki"
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 148
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 148
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
Mięso umyj, pokrój w paski. Chili oczyść, posiekaj. Obierz i zetrzyj korzeń imbiru. Wymieszaj go z chili, łyżką pasty sambal oelek, posiekanymi listkami szałwii, 5 łyżkami soku z cytryny, 2 łyżki oleju oraz solą i pieprzem do smaku. Włóż mięso, odstaw na ok. 60 minut.
Ziemniaki wyszoruj, gotuj w mundurkach ok. 20 minut. Pomidorki umyj i osusz. Cebulki obierz, pokrój na połówki. Paprykę (żółtą) oczyść, miąższ pokrój w większą kostkę.
Mięso wyjmij z marynaty. Na zmianę z pomidorkami, cebulą, papryką oraz ugotowanymi ziemniakami nadziewaj je na zwilżone patyki do szaszłyków.
Na patelni rozgrzej resztę oleju. Obsmaż szaszłyki z każdej strony, a następnie przenieś je na blachę. Dopiekaj około 10 minut w temperaturze 180 stopni.Źródło: Świat kobiety