Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piknikowe placuszki babuni"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Składniki
Zagnieć ciasto, stopniowo dodając mąkę przesianą z drożdżami. Zostaw do wyrośnięcia na ok. 2 godz. Truskawki umyj, odszypułkuj i osusz. Pokrój na połówki. 2/3 ciasta rozwałkuj na placek.
Ciasto włóż do wyłożonej pergaminem tortownicy. Ułóż truskawki i posyp cukrem. Resztę ciasta cienko rozwałkuj na placek. Ponacinaj i rozłóż na owocach. Posmaruj jajkiem z cukrem i z mlekiem. Piecz 50 min w 180oC.Źródło: Naj