Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piramidki z cukinii"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34800
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34800
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
Plastry bakłażana posyp solą, odstaw na ok. 15 min. Następnie opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Plastry z obu stron posmaruj olejem i rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 6-7 min w temp. 180°C, przewróć na drugą stronę i 1/3 plastrów posyp startym parmezanem.
Piecz kolejne 6-7 min. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć posiekaną cebulę, zeszklij. Dodaj mięso, mieszając smaż ok. 10 min. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Do rondelka wlej przecier pomidorowy, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bazylię. Gotuj na małym ogniu aż zgęstnieje. Dopraw do smaku cukrem, solą i pieprzem. Do twarogu dodaj jogurt, wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem.
Pierwszy plaster bakłażana posmaruj twarogiem, wyłóż mięso i polej sosem pomidorowym. Na to ułóż drugi plaster bakłażana posmarowany twarogiem, na to mięso oraz sos. Przykryj plastrem bakłażana z serem. W ten sam sposób przygotuj pozostałe piramidki.
40 minut. Porcja: 220 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie