Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "„Pisklaki” z zielonym groszkiem"
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 474
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9701
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 126
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 716
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 134
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 474
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9701
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 126
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 716
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 134
Składniki
Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia
Jajka ugotuj na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki octu (dzięki temu nie popękają). Ostudź, obierz. Nożykiem wytnij zygzak wokół górnej części jajek, wierzchy zdejmij. Delikatnie wyciągnij żółtka.
Zielony groszek gotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź, ostudź. Zmiksuj z żółtkami i majonezem na gładką masę. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Masę groszkową włóż do szprycy lub rękawa cukierniczego, wyciśnij dekoracyjne rozetki w miejsca po żółtkach. Przykryj odciętymi wierzchami białek. Jajka udekoruj, tworząc oczka z ziaren pieprzu i dzióbki z kawałka czerwonej papryki.
<strong>Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 2, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie