Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek cytrusowy"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32506
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 423
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32506
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 423
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto, zawiń w folię, włóż na 30-40 min do lodówki. Formę o śr. 28 cm natłuść, oprósz bułką tartą. Rozgrzej piekarnik (180oC). Ciasto rozwałkuj, 1/5 odłóż, resztą wylep formę, nakłuj widelcem, piecz 20 min.
Ciasto posmaruj marmoladą lub dżemem. Pomarańczę umyj, obierz, pokrój w plastry i ułóż na dżemie.
Roztrzep masy. Polej ciasto. Piecz, aż się zetnie. Następnie z odłożonego ciasta wytnij paski, ułóż kratkę. Ponownie wstaw do piekarnika, piecz ok. 15 min (lub dłużej), aż kratka się zezłoci.Źródło: Świat kobiety