Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek daktylowo-orzechowy"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 97
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 299
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 97
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 299
Składniki
Daktyle zalej szklanką gorącej wody, gotuj minutę, mieszając. Ostudź (utworzy się gęsta masa). Masło stop.
Miksuj razem z jajkiem i cukrem, dodając na przemian mąkę i masę z daktyli. Dodaj proszek do pieczenia, sodę, cukier waniliowy i na końcu mielone orzechy. Wymieszaj. Formę o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piecz 40 minut w temp. 180°C.
Polewa: masło stop w rondelku. Dodaj pozostałe . Mieszając, gotuj 5 minut. Wyjmij upieczone ciasto, posmaruj gorącą polewą. Piecz jeszcze 5-10 minut.
Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie