Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek jogurtowo-cytrynowy"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34725
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34725
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Żółtka utrzeć z połową cukru. Cały czas ucierając, stopniowo wlać olej i jogurt, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubić białka i dodać do ciasta. Całość ostrożnie wymieszać. Masą napełnić natłuszczoną wcześniej formę. Piec 25 minut w temperaturze 180°C.
Z cytryny wycisnąć sok, wymieszać ze szklanką wody. Dodać resztę cukru, gotować 15 minut. Przestudzić, nasączyć ciasto. Przygotować lukier według przepisu na opakowaniu, posmarować placek, ozdobić kawałkami pomarańczy i limonki.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium