Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 931
Dodano: 30.03.2020
Odsłon: 2168
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Wbij jajka i utrzyj je z ksylitolem. Możesz zastąpić ksylitol zwykłym cukrem. Dodawaj po łyżce mąki oraz oleju i miksuj. Dodaj proszek do pieczenia, sok z cytryny i cynamon. Na koniec wsyp odsączoną tarkowaną marchew, migdały i wymieszaj całość powoli.
Wlej ciasto do foremki.
Przygotuj kruszonkę: zagnieć zimne masło z mąką i ksylitolem. Posyp kruszoną ciasto.
Ciasto pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 45 minut. Najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy jest już gotowe.
Po ostudzeniu polałam ciasto lukrem z sokiem cytrynowym i posypałam kandyzowaną skórką cytrynową.
Smacznego:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)