Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek śliwkowy z cynamonem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic</strong>
Drożdże pokrusz, wymieszaj z letnim mlekiem, 2 łyżkami cukru i 4 łyżkami mąki. Odstaw do wyrośnięcia. Wsyp resztę mąki i cukru, sól, wbij jajka, wlej oliwę. Wyrób gładkie ciasto. Przykryj, odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30 min. Gdy ciasto podwoi objętość, ponownie zagnieć. Rozwałkuj. Blachę natłuść, wyłóż ciastem.
Śliwki umyj, wyjmij pestki, posyp cukrem i cynamonem, ułóż na cieście. Piecz 35-40 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie