Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek wiśniowy"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 102
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 239
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 102
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 239
Składniki
Margarynę utrzyj z cu krem kryształem. Dalej ucierając, wbijaj po jednym jajku. Stopniowo dosypuj dwa rodzaje mąki, cynamon oraz proszek do pieczenia. Zmiksuj wszystkie na gładkie ciasto.
Blachę do pieczenia wyłóż ją pergaminem. Rozsmaruj ciasto. Ułóż lekko rozmrożone owoce. Piecz około 60 min w temp.180 st. Odstaw do przestudzenia.
Zrób lukier z 3 łyżek cukru pudru, łyżki wody i aromatu migdałowego. Płatki migdałów zrumień na suchej patelni. Ciasto polej lukrem, posyp płatkami.
czas ok. 80 min; porcja – 310 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety