Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z wiśniami"
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 234
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 16
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 234
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 16
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą, jasnokremową masę. Porcjami wlewać olej i ajerkoniak. Cały czas mieszać ciasto mikserem. Wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Wiśnie osączyć z kompotu (w sezonie oczywiście można wykorzystać wiśnie świeże – wydrylowane).
Blachę o wymiarach 32x39 cm posmarować tłuszczem, oprószyć mąką. Na spodzie rozsmarować przygotowane ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec ok. 60 minut.
Po ok. 20 minutach pieczenia na ciasto wysypać wiśnie. Ciasto wystudzić. Przed podaniem posypać wiórkami kokosowymi i brązowym cukrem. Pokroić na porcje, ewentualnie udekorować bitą śmietaną.
około 90 minut.Źródło: Życie na gorąco