Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser do porannej kawki.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 287
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 93
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 287
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 93
Składniki
Wykonanie ciasta: Twaróg przełożyć do miski i dodać mleko, oliwę, sok z cytryny do smaku, cukier waniliowy oraz szczyptę soli. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać, a następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić na jednolitą masę. Tak przygotowane ciasto wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem, następnie wyłożyć przekrojone na połówki śliwki, i posypać cukrem. Wykonanie zalewy: Białka ubić na sztywno i cały czas ubijając, dodać cukier i po jednym żółtku. Ubitą masę posypać mąką ziemniaczaną a następnie delikatnie wyłożyć na śliwki. Na koniec całość posypać płatkami migdałowymi. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30-40 minut.