Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek ze śmietaną i kokosem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 844
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 132
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9251
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 844
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 132
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9251
Składniki
Wiórki kokosowe podpraż na suchej patelni, odstaw, by ostygły. Margarynę utrzyj na puch z cukrem. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i solą. Następnie wymieszaj z wiórkami kokosowymi i kurkumą.
Masę margarynową ucieraj, dodając stopniowo po jednym jajku, śmietanę, serek i mąkę z dodatkami. Połowę przygotowanej masy wlej do okrągłej formy wyłożonej pergaminem. Wyrównaj wierzch ciasta łopatką.
Gruszki obierz i pokrój na ósemki, wytnij gniazda nasienne. Cząstki owoców skrop sokiem z pomarańczy, przemieszaj, ułóż na cieście. Zalej resztą ciasta.
Formę z ciastem wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ok. 45 minut. Po wystudzeniu posyp orzeszkami i cukrem pudrem.Źródło: Naj