Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki z kapustą i żółtym serem"
Polecam.
Odsłon: 5499
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 446
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 164
Polecam.
Odsłon: 5499
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 446
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 164
Składniki
Kapustę poszatkuj i drobno pokrój. Włóż do osolonego wrzątku i gotuj ok. 5 minut. Następnie odcedź, opłucz w zimnej wodzie i odstaw, aż ocieknie. W tym czasie rozbij jajka. Oddziel białka od żółtek, po czym ubij je na sztywną pianę.
Do miski przesiej mąkę, wsyp proszek do pieczenia. Całość wymieszaj z solą oraz pieprzem, po czym połącz z żółtkami i mlekiem. Zagnieć gładkie ciasto. Do ciasta dołóż ostudzoną kapustę i starty żółty ser. Na koniec połącz z pianą z białek i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Łyżką stopniowo nalewaj ciasto i smaż placki z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem udekoruj placki posiekaną natką pietruszki. Podawaj polane sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo