Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki ziemniaczane z cukinią"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 229
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34998
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 189
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 229
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34998
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 189
Składniki
Ziemniaki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach, przełożyć na sitko, odcisnąć (sok zachować), odstawić. Pulpę ziemniaczaną przełożyć do miski, dodać jajka, przyprawy, wymieszać, dodać skrobię z soku, oba rodzaje mąki i tarty żółty ser.
Marchewkę i cukinię umyć. Marchewkę obrać. Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do masy. Wkroić posiekaną cebulę, dodać roztarty czosnek, wymieszać. Masa powinna być półpłynna. Jeżeli jest za gęsta, dolać trochę odciśniętego soku.
Rozgrzać olej na patelni. Nakładać porcje masy, wygładzić, by placki były cienkie (lepsze są niewielkie niż ogromne i grube – takie nie będą chrupiące). Smażyć po kilka minut z każdej strony, odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.Źródło: Twoje Imperium