Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki ziemniaczane ze śmietaną"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 834
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 104
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9229
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 834
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 104
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9229
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz i zetrzyj na tarce o małych oczkach wraz z cebulą. Dodaj 2 jajka, ok. 7 łyżek mąki pszennej, dopraw solą, pieprzem i łyżeczką cukru (placki dzięki temu szybciej i ładniej się zrumienią), dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej i nakładaj łyżką masę ziemniaczaną, formując placki. Usmaż z obu stron na złoto.
Usmażone placki nałóż na talerze. Polej gęstą, kwaśną śmietaną doprawioną solą i pieprzem. Posyp posiekanym koperkiem.Źródło: Świat kobiety