Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki jabłkowo-bananowe"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 177
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 414
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 448
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 177
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 414
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 448
Składniki
Mleko miksuję z jajkiem, cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia i olejem.
2 jabłka obieram, kroję w plastry, 1 i 1/2 banana – w krążki (skrapiam go sokiem z cytryny, by nie ściemniał). Owoce dodaję do ciasta, mieszam. Smażę na tłuszczu placuszki, osączam je na papierowym ręczniku.
Placuszki układam na talerzu, na nich pokrojone owoce i dżem, tak by powstała śmieszna buzia.
40 min • Porcja 160 kcal • Koszt porcji ok. 0,80 zł • Przepis na ok. 30 placuszków.Źródło: Kobieta i życie