Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placuszki po staropolsku"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 276
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 381
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 497
Polecam.
Odsłon: 832
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 276
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 381
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 497
Polecam.
Odsłon: 832
Składniki
Drożdże utrzyj z cukrem. Dodaj zsiadłe mleko, jajko, cukier waniliowy i sól. Dosypuj mąkę, aż ciasto będzie gęste. Odstaw je w ciepłe miejsce na 15 minut. Olej rozgrzej na patelni. Łyżką nakładaj porcje ciasta. Smaż z dwóch stron na małym ogniu, osącz na ręczniku papierowym.
Marchewkę obierz,umyj, zetrzyj na tarce. Jabłko obierz,zetrzyj na dużych oczkach tarki. Dodaj sok z cytryny i cukier do smaku, wymieszaj. Kładź na plackach.
CZAS: około 30 minut
<strong>Pan Józef Pancerz mieszka w Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Dobry Tydzień