Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placuszki z cukinii"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35856
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 134
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 238
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 271
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35856
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 134
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 238
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 271
Składniki
Cukinię zetrzyj na tarce o gru bych oczkach. Posyp solą i od staw, by puściła sok. Odlej go.
Filet pokrój w drobną kostkę, przypraw solą i pieprzem. Groszek ugotuj i ostudź.
Połącz przygotowane . Dodaj posiekaną cebulę, mąkę, jajka i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Na rozgrzanym oleju usmaż z obu stron uformowane placuszki. Serwuj np. z jogurtem.
60 min ? Stopień trudności: średni ? Kalorie: 280
<strong>Ewelina Pędzikowska z Kutna</strong>Źródło: Super TV