Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki z cukinii z fetą"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
1,5 umytej cukinii ścieramy ze skórką na tarce o grubych oczkach, resztę na tarce z drobnymi oczkami. Solimy, mieszamy i odstawiamy na pół godziny, by cukinie puściły sok.
Sok odciskamy. Cukinię mieszamy z pokruszoną fetą, startym żółtym serem, jednym jajkiem, bułką tartą, grubo posiekaną miętą i pietruszką. Formujemy placuszki.
Orzechy na panierkę lekko rumienimy na suchej patelni, a potem drobno siekamy. Mieszamy z bułką tartą, solą i pieprzem.
Kotleciki panierujemy najpierw w pozostałym jajku, potem w orzechowej posypce. Blachę wykładamy folią aluminiową i lekko smarujemy oliwą z oliwek.
Układamy na niej kotleciki i pieczemy 10 minut w temperaturze 160oC. Następnie przewracamy na druga stronę i dopiekamy jeszcze 10 minut.Źródło: Rewia