Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Południowa rolada z owocami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 679
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 512
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 22
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 77
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 679
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 512
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 22
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 77
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Ubij białka. Dalej ubijając, dosypuj cukier. Obie masy połącz z mąką. Ciasto wylej na pokrytą pergaminem blachę. Piecz 12-15 minut w 200 st. Wyjmij biszkopt na ściereczkę, oderwij pergamin. Zwiń ciepłe ciasto razem ze ściereczką, tworząc roladę.
Czekoladę połam na kawałki, rozpuść w kąpieli wodnej. Podgrzej 50 ml kremówki, połącz z czekoladą. Rozwiń ostudzoną roladę, posmaruj kremem z czekolady. Resztę kremówki ubij z zagęszczaczem. 2/3 masy rozsmaruj na warstwie czekoladowej. Rozłóż cząstki z 1 pomarańczy, zwiń roladę.
Pozostałe pomarańcze obierz, pokrój w plasterki. Galaretkę przygotuj wg przepisu. Stężałą roladę posmaruj resztą bitej śmietany. Ułóż pomarańcze, dociśnij. Polej tężejącą galaretką.
Porcja – 200 kcal, cena 1,20 zł. 12 porcji czas ok. 45 min.Źródło: Świat kobiety