Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomarańczowa rolada z kardamonem"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36029
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 170
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 305
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 367
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36029
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 170
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 305
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 367
Składniki
Jajka rozbij, żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z 10 dag cukru. Pianę z białek połącz z żółtkami. Mąkę przesiej z proszkiem, dosyp do masy jajecznej. Wymieszaj ciasto łyżką.
Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz je ok. 10 minut w 200°C. Lnianą ściereczkę kuchenną posyp cukrem. Wyłóż na nią upieczony biszkopt. Usuń papier. Ciasto wraz ze ściereczką zwiń. Wystudź.
Z proszku budyniowego, 2 łyżek cukru i mleka ugotuj budyń. Wystudź go i utrzyj z masłem na puszysty krem. Pomarańcze sparz, obierz, z miąższu wytnij cienkie fileciki. Sok pomarańczowy wymieszaj z likierem i kardamonem (do smaku).
Zimny biszkopt rozwiń. Skrop ponczem. Na cieście rozłóż pomarańcze i rozsmaruj krem. Ciasno zwiń. Schładzaj godzinę.Źródło: Naj