Do góry

Desery Przepis na:

Pomarańczowe fale Dunaju

Pomarańczowe fale Dunaju

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Pomarańczowe fale Dunaju"

Składniki

  • 4 jajka
  • mleko
  • 20 dag masła
  • 40 dag cukru pudru
  • 25 dag mąki
  • prosz. do piecz
  • kakao
  • 4 pomarańcze
  • 200 ml kremówki
  • żelatyna
  • 50 dag sera
  • 1 op. galaretki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzyj z masłem i 25 dag cukru. Dodaj ubite białka, mąkę i 1/2 op. proszku. 2/3 ciasta wylej na blachę. Resztę połącz z 2 dag kakao i 50 ml mleka. Rozsmaruj na jasnym cieście. Rozłóż cząstki z 3 pomarańczy. Piecz 45 min w 160 st.

  2. Kremówkę ubij, połącz z serem utartym z resztą cukru. Rozpuść 1 dag żelatyny. Dodaj do masy, nałóż na ciasto. Udekoruj ostatnią pomarańczą i galaretką.

  3. Czas ok. 60 min; porcja – 430 kcal, cena 1,60 zł.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń