Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomarańczowe pucharki. Pyszny deser!"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 82
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 82
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Składniki
Pomarańcze poprzekrawaj w poprzek. Wytnij miąższ i usuń błonki – połowę cząstek włóż do miski. Dodaj pokrojone w kostkę obrane jabłka, twaróg i miód. Na roztopionym maśle przyrumień płatki. Dosyp cukier i grubo pokrojone migdały. Mieszaj, dopóki nie rozpuści się cukier. Ostudź. Twaróg z owocami porozkładaj do pomarańczowych „miseczek”. Ozdób resztą cząstek pomarańczy i posyp płatkami z migdałami.
Czas przygotowania: 30 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14