Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomarańczowy kołacz"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 57
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32785
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 539
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 57
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32785
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 539
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Składniki
Wymieszaj mąkę ze szczyptą soli, cukrem, jajkiem i drożdżami. Stopniowo wlewaj podgrzane mleko oraz 7,5 dag rozpuszczonego masła. Zagnieć gładkie ciasto. Odstaw do wyrośnięcia na około 40 minut.
W rondelku podgrzej 3 łyżki miodu, cynamon i dżem. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj, posmaruj podgrzaną mieszanką i posyp po krojoną w paseczki skórką z połowy po marańczy. Zwiń roladę. Pokrój ją w plastry o szerokości 5 cm.
Plastry układaj obok siebie w wyłożonej papierem tortownicy. Odstaw do wyrośnięcia na 20 minut. Posmaruj resztą rozpuszczonego masła oraz miodu. Piecz 50 minut w temp. 170 st. Udekoruj melisą i resztą skórki z pomarańczy.Źródło: Świat kobiety