Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorki nadziewane kaszą"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Składniki
Pomidory umyj, odkrój górę, łyżeczką wydrąż środki. Kurkumę wraz z odrobiną soli zalej szklanką wrzątku, wsyp kuskus, przykryj, odstaw na pięć minut.
Gotową kaszę połącz z parmezanem i połową startego na tarce sera, wymieszaj. Masą faszeruj pomidorki, układaj w naczyniu żaroodpornym. Wierzch posyp pozostałym serem, układaj pokrojoną dymkę i pomidory, oprósz pieprzem.
Zapiekaj 30 minut w temperaturze 180° C. Dekoruj koperkiem i cebulką dymką.
CZAS: około 1, 5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień