Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidory z fetą i grzankami z tymiankową nutą"
Polecam.
Odsłon: 122
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 40
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 574
Polecam.
Odsłon: 122
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 40
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 574
Składniki
35 minut • Porcja 245 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis dla 4 osób
Pomidory umyj i osusz (do faszerowania świetnie nadaje się grejs malinowy, ponieważ ma gruby miąższ). Zetnij wierzchy z ogonkami i wydrąż środki. Wydrążony miąższ pokrój w kosteczkę.
Chleb tostowy również pokrój w kosteczkę. Na rozgrzanym maśle zeszklij czosnek przepuszczony przez praskę, dodaj listki z jednej gałązki tymianku, dołóż chleb tostowy, zwiększ ogień i go szybko zrumień.
Podsmażony chleb tostowy delikatnie wymieszaj z serem, pokrojonym miąższem pomidora i pokrojonymi w obrączki czarnymi oliwkami.
Przygotowanym farszem nadziej pomidory. Następnie wstaw je do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą. Przykryj odciętymi wierzchami z ogonkami. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj około 15 minut. Podawaj z gałązkami tymianku.Źródło: Kobieta i życie