Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidory z nadzieniem"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 54
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 98
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 54
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 98
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Składniki
Makaron wrzuć do posolonego wrzątku i gotuj 10 min.
Cebulę posiekaj. Szpinak opłucz i osusz. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę. Dołóż szpinak. Duś kilka minut. Dopraw solą i pieprzem. Zdejmij z ognia i wymieszaj z pokruszoną fetą. Dodaj odcedzony makaron.
Odetnij wierzch pomidorów, wydrąż z miąższu i nadziej farszem. Rozłóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
Piecz w piekarniku w 200 st. C przez 15 min.
Zagotuj mleko z bulionem, zagęść zasmażką błyskawiczną. Wymieszaj ze śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.
Natkę posiekaj i dodaj do sosu. Zalej nim pomidory w podłużnym naczyniu. Czas przygotowania: 35 minut 290 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień