Do góry

Desery Przepis na:

Pomidory ze szpinakiem i serem feta

Pomidory ze szpinakiem i serem feta

Autor:

Przepisów i artykułów: 787 Ocena: 6689

Dodano:

Odsłon: 7

Przepis wart wypróbowania: "Pomidory ze szpinakiem i serem feta"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmrozić, dobrze odcisnąć. Cebulę obrać, posiekać. Czosnek obrać, drobniutko posiekać. Pomidory umyć, osuszyć, następnie odkroić im wierzchy ("czapeczki") i ostrożnie wydrążyć nasiona.

  2. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę z czosnkiem. Dołożyć szpinak, smażyć 3-4 minuty. Doprawić pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Szpinak lekko przestudzić, potem wymieszać z fetą i ugotowanym ryżem. Nadzienie nakładać do pomidorów, przykryć je odciętymi "czapeczkami". Zapiekać około 10 minut w 200 st. C. Podawać z sosem majonezowym.

    Źródło: Życie na gorąco

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń