Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pory pod beszamelem"
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 48
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 148
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 48
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 148
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, rozłóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu wysyp osączoną z zalewy kukurydzę oraz cząstki pomarańczy.
Pory pokrój na kawałki, potem każdy jeszcze raz na pół. Podsmaż na maśle. Owiń je szynką i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Z mąki i masła przygotuj jasną zasmażkę. Rozprowadź ją mlekiem i gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje. Przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Sosem polej potrawę, posyp żółtym serem. Zapiekaj 30 minut w 180°C.Źródło: Kurier TV