Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Postne półksiężyce z grzybami i kapustą"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36012
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 166
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 301
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 351
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36012
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 166
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 301
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 351
Składniki
Grzyby moczę przez dobę. Następnego dnia gotuję do miękkości w tej samej wodzie. Kapustę zalewam wodą, gotuję do miękkości. Ugotowane grzyby odcedzam, siekam, podsmażam na maśle.
Jedną cebulę obieram, siekam, szklę na oleju. Kapustę drobno kroję, mieszam z grzybami i cebulą. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem.
2. Mąkę przesiewam do miski. Dodaję wodę, sól i oliwę. Wyrabiam, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Następnie rozwałkowuję je na cienki placek. Wycinam kwadraciki. Nakładam na nie farsz. Mocno zlepiam brzegi.
Pierogi wkładam do wrzącej posolonej wody z dodatkiem oleju. Gotuję 2 minuty od momentu wypłynięcia. Wyjmuję.
Pozostałą białą oraz czerwoną cebulę obieram, kroję w cienkie plasterki. Podsmażam na oleju. Pierogi podaję z cebulą. Ew. danie dekoruję natką pietruszki.Źródło: Naj