Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Potrawka podgrzybkowa"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 124
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 124
Składniki
45 min; Porcja: 340 kcal; Cena porcji: 7 zł.
Grzyby umyj, czosnek obierz, posiekaj. Oczyszczone z nasion papryki oraz dymki potnij w kostkę. Fasolkę pokrój na kawałki, obgotuj przez 2 min w posolonym wrzątku, osącz.
Rozgrzej 1/2 masła, zeszklij czosnek. Dołóż grzyby, smaż 10 minut. Oprósz curry i mąką, zasmaż i podlej wodą. Duś 10 minut. Dolej śmietanę. Przypraw sosem sojowym oraz miodem. Duś kolejne 10 minut. Na drugiej patelni rozgrzej resztę masła. Usmaż na nim warzywa. Dołóż do grzybów. Podgrzej i przypraw.Źródło: Naj