Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Potrawka z serkiem tofu PRZYGOTOWANIE"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 81
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 71
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 81
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 71
Składniki
Brukselkę pokrój na połówki. Obrane marchewki i ziemniaki pokrój odpowiednio w plasterki i kostkę. Gotuj w posolonej wodzie 10 minut.
Obierz szalotki i pokrój na połówki. Tofu pokrój w kostkę. Na patelni zrumień tofu na maśle i wyjmij (zachowaj tłuszcz). Warzywa odcedź, zachowaj wywar. Szalotki i ugotowane warzywa wrzuć na patelnię, oprósz mąką i zalej 300 ml wywaru. Dolej śmietanę, doprowadź do wrzenia i gotuj 5 min na małym ogniu.
Fetę pokrusz, odstaw trochę do dekoracji, resztę dodaj do garnka. Gotuj do rozpuszczenia fety, dodaj tofu i gotuj jeszcze 4 min. Tymianek opłucz, osusz, oderwij listki. Potrawkę dopraw solą. Posyp tymiankiem i odłożoną fetą. Udekoruj ziarenkami czerwonego pieprzu.
Czas przygotowania: 60 minut 550 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień