Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 594
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 867
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 594
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 867
Składniki
Kulki: 25 dag serka mascarpone • 2 łyżki kakao • 15 dag gorzkiej czekolady • szklanka zmielonych migdałów. Polewa: 10 dag białej czekolady • 10 dag gorzkiej czekolady • 2 łyżki oleju • 2 łyżki wiórków kokosowych • perełki, gwiazdki i posypka czekoladowa.
Czekoladę rozpuść w garnku, odstaw do przestudzenia. Ser miksuj przez chwilę, aż będzie puszysty. Do czekolady i sera dodaj kakao, zmiksuj. Dodaj migdały, wymieszaj. Masę włóż do miski, wstaw do lodówki na 2 godziny.
Z zimnej masy uformuj kulki. Czekolady rozpuść w osobnych garnkach z dodatkiem oleju. Połowę kul zanurzaj w ciemnej czekoladzie, drugą połowę w białej.
Układaj je na papierze, część posyp wiórkami, resztę perełkami i gwiazdkami. Wstaw do lodówki.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień