Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1370
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 96
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 380
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1370
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 96
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 380
Składniki
36 sztuk • i gotowanie: 30 min (plus chłodzenie) • 97 kcal/sztuka • 1 zł/sztuka
Natłuść formę o wymiarach 16 x 26 cm i wyłóż ją papierem do pieczenia, tak aby wystawał przy długich brzegach.
Połącz w rondelku mleko, cukier, masło i chilli. Gotuj na małym ogniu 4 minuty, aby cukier się rozpuścił. Dodaj gorzką czekoladę i gotuj przez minutę, mieszając. Wyłóż masę do przygotowanej formy. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
Zastygniętą masę wyłóż na deskę do krojenia i podziel ją na 36 równych części. Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej.
3/4 czekolady wymieszaj z czerwonym barwnikiem, resztę z zielonym (według instrukcji na opakowaniu barwnika). Przełóż obie masy do torebek z uciętym rogiem. Wyciśnij z nich na wierzch pralin najpierw czerwone paseczki, formując je w strączki, a potem zielone małe ogonki.Źródło: Olivia