Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 712
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 712
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Składniki
Sparz mandarynkę w gorącej wodzie.
Na tarce zetrzyj jej skórkę, oraz wyciśnij sok.
Mąkę wsyp do miski, wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
Miękki masło utrzyj razem z cukrem.
Do masy maślanej wbij jajko, dodaj sok i skórkę. Wsyp mąkę z proszkiem.
Ciasto przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz 20 minut w 190 st. C.
Wyjmij, ostudź i przekrój na dwa blaty.
Blaty posmaruj dżemem. Dociśnij deseczką.
Pokrój na kawałki, polej roztopioną czekoladą, posyp orzechami i posypką.