Do góry

Desery Przepis na:

PRZEKŁADANIEC

PRZEKŁADANIEC

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 7427

Dodano:

Odsłon: 34470

Smaczne ciasto z karpatkowym kremem i nie tylko.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki ciasta zagnieść i podzielić na dwie nierówne części Mniejszą część rozkładamy na blaszce o wym.25x35 wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp,180st.C przez ok.20min. Upieczone wyciągnąć z blachy.

  2. Wystygniętą blachę natłuścić i rozłożyć drugą część ciasta. Rozsmarować na nim marmoladę.

  3. Ubić białka i do sztywnej piany dodać cukier, kisiel i wymieszać. Wyłożyć na marmoladę.

  4. Ciasto wsrawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w tem.180st.C przez ok.40 minut. 5 Na ciasto z pianką wyłożyć krem przygotowany w/g przepisu na opakowaniu i przykryć drugim ciastem. Posypać cukrem pudrem SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Lumiuz 13 grudnia 2009 szczerze - aż się pośliniłam na widok tego ciasta ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 13 grudnia 2009 Polecam , tylko dodam, że ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 12 grudnia 2009 Wypróbuje na święta,rodzinka się ucieszy ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 12 grudnia 2009 Patrzę na to ciasto i podziwiam, bardzo apetyczne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń