Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Składniki
Ciasto: mąkę przesiewam z sodą, przyprawami i solą. Jajka ubijam z cukrem. Wlewam herbatę i olej, miksuję. Do masy wsypuję powoli mąkę i delikatnie mieszam. Masę przelewam do foremki. Kruszonka: suche składniki mieszam i rozścieram je z margaryną. Posypuję ciasto. Piekę 50-60 minut w 180 st. C. Zimne ciasto przekrawam na 3 blaty.
Krem: margarynę ucieram z cukrem, dodając po jednej łyżeczce jogurtu. Na koniec wlewam kawę i mieszam. Na spodnim blacie rozsmarowuję krem i cieniutką warstwę dżemu. Przykrywam drugim blatem, lekko dociskam, nakładam krem i dżem. Kładę blat z kruszonką i dociskam. Wkładam do lodówki.