Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepis na ciastka z otrębami"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34662
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 183
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34662
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 183
Składniki
Do jednej miski przesiej mąkę, dodaj otręby, płatki, rodzynki, proszek do pieczenia oraz cynamon, wymieszaj łyżką. Do drugiej miski wbij jajko, rozmąć widelcem lub trzepaczką.
Wlej olej oraz sok jabłkowy, wymieszaj. Do miski z suchymi składnikami wlej płynne. Całość wymieszaj mikserem, aż dokładnie się połączą.
Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z przygotowanego ciasta wilgotnymi dłońmi formuj kulki i układaj je na blasze, zachowując jednak między nimi odstępy.
Każdą kulkę spłaszcz dłonią. Ciasteczka piecz około 10 minut w temperaturze 200°C.
30 minut
Sztuka: 85 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie